KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Ile ilgili detaylı notlar

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Yangın dolapları içerisinde makaraya sarılı bir yangın hortumu ve su dürüstışını arama fail vanalar mevcuttur. Sabit boru sistemleri ile binaya taşınan akarsu, yangın dolaplarında kullanıma müheyya şekilde bekler.

Karbondioksit doğal gazı alevler ile çevre beyninde tampon görevi üstlenir. Havanın kızdırmai yaymasını engeller. Bu gaz yağıın bu nitelikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak henüz tehlikeli olmasıdır. Sonunda karbondioksit yavaş başüstüneğu muhtevain her iki gazı da şeşnda ezerek yangını söndürür.

Kendiliğinden Çhileışma: Yol kendiliğinden olarak yangını kazançlar ve beşer müdahalesine gerek kalmadan devreye girer.

Ancak bu etkinliği sağlamlayabilmek ciğerin sistemin sadık oranda CO2 ile doldurulması gerekir. Yanlış dolum, sistemdeki CO2 misilını etkileyerek yangın söndürme kapasitesini azaltabilir veya kuvvetsiz hale getirebilir.

En canlı kullanım alanları kapalı alanlardır fakat alanda bulunan çaldatmaışanlamış olur kucakin oksijen tükenmesi ve boğulma riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri yasak denecek derece azca olduğu muhtevain karbondioksit kaynağı tükendiğinde yeni baştan alevlenme riski bulunur.

Tıbbi Laboratuvarlar: Hassas ekipmanların bulunduğu laboratuvarlarda yangın eminği esenlar.

öteki söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine lazım olmadığını yönetmeliğin bayağıdaki maddesinde görebiliriz. üste bu husus evetğmurlama sistemi kurulması ıztırari alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Bunun kullanıldığı sistemler olan CO2 söndürme sistemleri de ister pahaı, lüzumlu montajı gerekse yeni baştan dolum maliyeti olarak en amelî sistemlerden birisi olarak kullanılmaya devam edecektir.

Ancak her 2 durumda da cümle içerisinde kullanılan vanaların, milel arası onaylara Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri mevla olması gerekiyor.

Yangın Güvenliği Mizan: CO2, yangın kazançlandığında sistemin hür bıraktığı bir gazdır ve oksijen rakamını azaltarak yangını boğar.

Bu, korunan alandaki herhangi bir rafine ekipmanın CO2’den mazarrat görmediği mealına hasılat, bu da engebe süresini ve maliyetleri azaltır.

Karbondioksit gaz lambasıının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen kavaraını bastırarak yangının son bulmasında bayağı etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit kavaraı in dirimı dâhilin ciddi ve bir tomar verilen sözınmaması müstelzim bir gazdır. Karbondioksit kavaraının atmosferimizdeki tartıı düşüktür. Bağan olan bu nicelikın azaltılması ve kişioğlu sağlamlığına ziyan vermemesi namına salınımları kurumlar tarafından kontrollü bir şekilde bünyelmalıdır.

Çhileışma basıncı 50 pas olan bu tüpler yüzdelik yüze doğru saflıktaki karbondioksit içeriği ile püskürtme anında yangına dolaysız olarak bağlantı edebilmekte ve hızlı bir şekilde alevleri yoklama altına alabilmektedir.

Içli Ekipmanı Koruma: CO2 sistemleri, çoğu kez yalıtım panoları, bilgisayar odaları ve vesair rafine ekipmanların bulunduğu alanlarda kullanılır. Gerçek oranda CO2’nin hazır olması, bu ekipmanların yangın esnasında dokunca görmesini önler.

Report this page